Kvinnors deltagande i politiken i rampljuset i Skopje – MY EU internationell konferens

Skopje, Makedonien

Den internationella konferensen “Women participation in Politics” ägde rum i Skopje från den 8:e till den 11:e december 2013.

Detta 3-dagars forum hölls inom ramen för projektet “My EUROPE”, där ALDA är partner, och var det tredje eventet efter det som hölls i Brescia i februari 2013 och det andra hölls i Strasbourg i juni 2012, och organiserades av ALDA. ”Mitt EU” är ett projekt som fiansieras av programmet “Europe for Citiziens”.

Koalitionen av ungdomsorganisationer SEGA, under ledning av Zoran Ilieski i samarbete med kvinnoorganisationeni kommunen Sveti Nikole var de lokala arrangörerna av evenemanget. ALDA bidrag var nyckeln till framgång för evenemanget: kommunikationsansvarige för ALDA Irene Zanetti deltog, och deltagandet av Åsa Albinsson från BalticFem var betydelsefullt, eftersom hon förmedlade till deltagarna 30 års erfarenhet av det svenska arbetet för jämställdhet i politik. BalticFem är inte delägare i projektet, men en aktiv partner i ALDAs nätverk.

{gallery}201312-skopje{/gallery}

Den sista tal av händelsen levererades av Liliana Popovska, ordförande för utskottet för lika möjligheter för Makedonien. Hon avslutade mötet med det anmärkningsvärda uttalandet: ”När vi diskuterar hur man kan förbättra kvinnors deltagande i det politiska livet, borde vi tala om evolution, inte revolution”.

Se bilder från konferensen på Facebook

Se TV-reportage om konferensen på ALFA TV och på 24 Vesti (På Makedonska)

Läs mer om projektet ”My Europe

Varukorg

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Lär dig mer