Franskt besök

Den 11 – 13 februari 2013 tog BalticFem emot en delegation från den franska frivilligorganisationen L’Amicale Du Nid (www.adn-asso.org), AdN. Totalt kom 11 personer från AdN samt 1 representant för den kanadensiska organisationen La Maison de Marthe till Sverige och Stockholm för att lära sig mer om det svenska arbetet mot människohandel för sexuella ändamål samt prostitution.

2013-02-12.09.28.05

Under sitt Stockholmsbesök fick gruppen träffa medlemmar från Jämställdhetsministerns politiska stab, Stockholmspolisens sektion mot människohandel och prostitution, frivilligorganisationen 1000 Möjligheter, Stockholms kommuns prostitutionsenhet samt Caritas Sverige som ingår i det ekumeniska nätverket mot människohandel.

AdN har totalt åtta olika stödcentra i Frankrike som på heltid arbetar med kvinnor, ungdomar, män och transexuella som hamnat eller riskerar att hamna i prostitution . Deras stödcentra är bemannade med bl.a. socialarbetare, psykologer och sociologer, men bedriver även uppsökande arbete ute på fältet. AdN arbetar även med information och utbildning riktad till ungdomar, politiker, lärare, offentligt anställda, socialarbetare, lärare och personal inom vård och omsorg.

L’AMICALE DU NID har sina rötter i en organisation som bildades redan 1901, men har funnits i sin nuvarande form sedan 1946. Organisationens utgångspunkt är att prostitution och trafficking är en form våld och förtryck som kränker den personliga värdigheten och integriteten. De vill gärna få en lagstiftning i Frankrike som liknar den nuvarande svenska.

Varukorg

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Lär dig mer