Press release 2011.06.28 (Svenska)

Satsning på cykelturism i Roslagen

En ny cykelkarta och broschyr ska få besökare att upptäcka Roslagen som cykeldestination.

Under drygt ett år har Norrtälje kommun, BalticFem och ett nätverk av turismföretagare samarbetat för att bygga kluster och utveckla besöksnäringen i Roslagen. Det hela har skett inom ramen för EU-finansierade projektet Quadruple, med Norrtälje kommun som projektägare. Nu lanseras en efterlängtad cykelkarta över hela Roslagen samt en broschyr som beskriver åtta cykelpaket.

– Quadruple jobbar bland annat med att bygga nätverk mellan småföretagare inom besöksnäringen. Den lokala gruppen valde att basera sin samverkan kring cykling. Karta, guide och de bokningsbara resepaketen är konkreta resultat av detta samarbete, säger projektledaren Sofia Händel.

Även vandringsguiden och kartan för Roslagsleden har digitaliserats inom projektet och finns att ladda ned på Roslagens officiella turistsajt, www.roslagen.se.

-Det känns jätteroligt att kunna erbjuda våra besökare något som följer trenden inom svensk besöksnäring, nämligen att kombinera semester med ett aktivt friluftsliv. Genom att paketera och synliggöra de boenden och besöksmål som finns runt våra mest populära cykel-, och vandringsleder hoppas vi kunna höja intresset för Roslagen som turistdestination, säger destinationschef Gisela Norén.

– I och med denna satsning tar Roslagen ett helt nytt grepp vad det gäller cykelturism. Kartor och guider för 65 kr, finns att tillgå på de flesta av Roslagens turistbyråer, dessutom ingår de när man bokar cykelpaket med övernattning hos Hannele Gladh på ResGladh, fortsätter Gisela Norén.

För ytterligare information kontakta:

Sofia Händel
Projektledare Quadruple
Norrtälje kommun
Tel direkt: 0176-715 72
Mobil: 073-9623105
sofia.handel@norrtalje.se

Gisela Norén
Destinationschef Roslagen
Vaxholm-Österåker-Norrtälje-Östhammar
Tel direkt: 0176-713 03
Mobil: 073-9623041
gisela.noren@roslagen.se

Quadruple Helix Central Baltic

Interregprojektet Quadruple är ett samarbete mellan tre länder; Sverige, Finland och Estland. Från Sverige medverkar Norrtälje kommun, KTH, BalticFem och Stockholms länsstyrelse. Norrtälje kommun är så kallad Lead Partner.

Quadruple kombinerar tre ämnesområden inom ett projekt; främja kvinnors företagande och innovationer, klusterbygge inom turismnäringen och IT.

Projekttid: 2 år (pågår t.o.m 2011)

Finansiärer: Central Baltic INTERREG Programme 2007-2013 och Tillväxtverket.

Varukorg

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Lär dig mer