Aretusa tar ett nytt steg framåt

Nätverket Aretusa bildades formellt under 2007 av ett antal ideella organisationer för att inom EU:s medlemsländer gemensamt arbeta med att motverka människohandel för sexuella ändamål och prostitution. Aretusa består just nu av 18 organisationer från 15 av EU:s medlemsstater, en av medlemsorganisationerna i nätverket är Baltic Fem, Norrtälje, Sverige.
För närvarande pågår inom Aretusa föreberedelser för en gemensam opinionskampanj under 2009 med fokus på efterfrågan. Målsättningen är att lyfta fram de så kallade sexköparnas ansvar och roll när det gäller internationell människohandel och nationell prostitution.
Inom Aretusa kommer medlemsorganisationerna vid ett antal arbetsmöten under hösten 2008 att arbeta fram de dokument och den aktionsplan som krävs för ett samordnat opinionsarbete under 2009. Mer information på svenska och engelska kommer att publiceras fortlöpande på Baltic Fem:s hemsida.

Varukorg

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.   Lär dig mer